Waterstof als motor voor Brede Welvaart

Impact Hydrogen
21/3/2023
Download Report ⬇

Bij Impact Hydrogen zetten we ons in voor groene waterstofprojecten in Europa, Afrika en India. Gevestigd in Groningen hebben we als doel om duurzame initiatieven naar een hoger niveau te brengen door de ontwikkeling van lokale waterstofketens die bijdragen aan regionale welvaart (Hydrogen Valleys). Dat doen we bijvoorbeeld door het mobiliseren van onderwijs, technische expertise, betrokkenheid van MKB en regionale werkgelegenheid. Hierdoor kan een waterstof economie bijdragen aan een positieve impact op het gebied van klimaat en lokale economie zodat de volledige potentie van een gebied ontketend wordt. 

Energie is een belangrijke motor voor de Groningse economie. Verduurzaming en energietransitie zijn samen grote doelstellingen voor de komende jaren en het is daarom van belang dat de samenleving hier intensief bij betrokken wordt. Dit streven is belangrijk omdat wij een leefbare planeet door willen geven aan de volgende generaties.  

Wij denken dat er in Oost-Groningen groot potentieel ligt voor de productie en het gebruik van groene waterstof, op zo'n manier dat iedereen ervan profiteert. Door meer en meer lokale duurzame energie samen te realiseren en waterstof als onderdeel van dit systeem in te zetten, kan niet alleen de industrie worden voorzien van energie, maar zal het ook bij kunnen dragen aan het tegen gaan van energiearmoede. 

Wij zijn op zoek naar partners, doe je mee? Neem contact op via info@impacthydrogen.com